Седмица 186. Пшеничен гранулат.

Тази седмица опитах наистина нещо напълно ново, а именно пшеничен гранулат. Имах удоволствието да получа този продукт от La Garone за тест и първото нещо, което приготвих бяха кюфтенцата по рецепта от самата опаковка. Накиснах гранулата в зеленчуков бульон и после оформих кюфтенцата, които изпекох – допаднаха ми мноооого. Текстурата на самия продукт е интересна (преди съм виждала соев гранулат, но не съм си купувала). Знам, че се използва като заместител на кайма и супер високо протеинов.  От него се приготвя и така известния сейтан (заместител на месо, подобен на темпе, който се приготвя от ферментирала соя).

 

Колкото и да съм заета това лято, не мога да не готвя (и то постоянно…) Тази седмица се оказах с доста домашни праскови в хладилника и реших да направя нещо ново с тях – гриловах ги! Купих багета с квас (йессс!) / от Майстор Миро във Варна/, намазах с козе крема сирене от селския пазар в Суворово, поставих грилованите праскови и полях с мед. Бяха уааааау! Чудесно предястие, което стои супер ефектно на масата 🙂 Имахме гости и ги приготвих даже втори път тази седмица.

ето и рецепта

Нека рецептите тази седмица са 3 за щастие. Напоследък вечерям доста късно (почти в 12 всяка вечер), което никак не ми харесва, но пък поне вечерям. Та една от импровизираните вечери (може би не изглежда импровизирана, но е с продукти от ресторанта) – фламбиран октопод с мастика и портокалови кори 😲 със салата и картофки….а другото на снимката е патешко магре.

 



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply