Седмица 187. Пица с черен блат

Тази седмица успяхме да избягаме за цял един ден от работа и да отидем да вечеряме навън. Морска гара във Варна в момента е едно от най-оживените места. Ако някъде ресторантите са пълни, то това е там. Седнахме на едно от новите заведения (Dolce Amaro), където никак не бях впечатлена де. Но все пак реших, че ще се “престраша” да ям пица и на друго място (освен La Pastaria и Стария чинар, където съм решила, че са качествени пиците). Бях развълнувана, защото успях да пробвам пица с ЧЕРЕН блат … или по-точно с добавен активен въглен. На вкус, разбира се, нямаше разлика, но пък беше доста готино визуално и определено се изкефих. Отдавна си мечтая за розова пица и съм виждала такава на снимки в Чинара деликатесен.

 Пицата и аз сме една интересна комбинация и въпреки че това лято съм яла само 2-3 пъти, си остава любимото ми нещо. Миналата година в Италия си имах малка традиция всяка седмица да си поръчвам пица и не малко пъти съм говорила за нея.

Един от следващите дни излизах и с родителите си и хапнахме в заведение на плажа, където пробвахме хумус с грейпфрут и шафран (лимон, сусамов тахан, фреш от грейпфрут, куркума, шафран, сол и зехтин). На вкус беше доста интересен – леко горчив от фрейпфрута – усещаше се, че е истински фреш, а не само някакъв аромат, защото имаше дори парченца. Не знам дали ми е чак любимият хумус (друго си е да е розов хаха), но все пак беше нещо ново и интересно.

 



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply