Седмица 189. Бисквитка със семена. Ориз.

Средата на август е! Седмицата започна с гръм и трясък с един страхотен юбилей. Имам чувството обаче, че колкото повече “остарявам”, толкова по-трудно се възстановявам от партита? След такъв тип събития ми трябва ЦЕЛИ ДВА дни, за да вляза отново в ритъм и в нормалното си състояние.

Партито беше на двора, имаше дори DJ и култов момент с две минути фойерверки.

Храната беше страхотна също – плата плодове, зеленчуци, картофки, меса, сирена, баници дори…

Изобщо страхотна работа…Тази седмица опитах и най-новите бисквитки на пазара – от семена. Може би знаете, че съм фен на всякакви здравословни сурови / и не сурови бисквити и барчета, но досега не е имало солен вариант. Quin Bite са създали три вкуса. Аз опитах тази с коноп – високопротеинови са и подходящи за кето режим. Харесва ми, че са и доста хрупкави. Изобщо готини са – супер тънки, но приятно хрупкави.

С родителите ми си имаме и традиция или по-скоро просто така се случва, че лятото ходим на The Bay – тъй като много харесваме обстановката. Този път бяхме леко разочаровани, но имайки предвид, че отидохме на 16ти август, което е най-големият пик в ресторантьорския сезон, е разбираемо. Аз както винаги хапнах риба на скара, а този път опитах и салата със зелени маслини.

И нещо, на което искам да отделя специално внимание – любимата ми вечеря това лято – сигурно повече от 20 пъти за последните 2 месеца. Вечерятата често е след 00 часа, трябва да стане бързо, но да е засищаща и в крайна сметка все се стига до това…

Ориз + сметана (растителна или животинска), за да стане creamy + пармезан (това се оказа life changer!) + 10бр скариди, запечени на тиган + зелени подправки или друга декорация по избор.

Кълна се в тази вечеря!! Толкова е вкусна…

Помня как преди 2 години почти се скарах с А., защото отказвах да изям дори лъжица ориз. Въглехидратите ме плашеха безумно много. Ориз, картофи..бяха най-страшното. Две години по-късно, доста сълзи, доста пропилени моменти, доста липса на настроение и енергия…много пица и ненужна вина след нея…се уча въглехидратите да са ми приятели. Не се чувствам зле, ако порцията ми включва само ориз и няма гарнитура зеленчуци или салата. Уча се, че не е краят на света…и така се раждат такива хубави рецепти…с ОРИЗ…😉

Присъстват ли въглехидратите при вас и каква е връзката ви? Защо ги проклинаме така, ако реално нямаме непоносимост? Diet културата е пропаганда, която наистина прекъсва връзката ни със себе си..



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply