Седмица 207. Шоколад с чубрица.

Опитах шоколад с ЧУБРИЦА! Да, точно така. Benjamissimo имат нова серия цветни шоколади и бях толкова развълнувана като ги видях в Зелен. Съсътавът е:  „Сурова тръстикова захар*, какаово масло*, кокосов крем*, чуфа (тигров орех)*, слънчогледов лецитин*, чубрица* (2%), хималайска сол.

Има син шоколад със спирулина, оранжев, жълт, коледен….мега якооооо! Този с чубрица е супер вкусен според мен, въпреки че А. го изплю.

Сладък е, но има силно изявен вкус на чубрица и подправки. Много, ама много ми хареса.


Нещо, за което искам да си поговорим тази седмица, дни преди Коледа е тази снимка отдолу. Преди няколко дни бях на коледно парти и си сложих любимата зимна пола. Разбира се, се и снимах. И тогава просто се сетих как ми стоеше тази пола, когато я купих. Преди малко повече от година. На първата снимка съм в Италия, няколко месеца след като заминах. Заминах за Флоренция в доста крехко…така да кажа…психическо състояние, а дори и физическо. Заминах обаче с идеята, че искам да променя това. Месеци по-късно, доста голяма борба със себе си, доста изядена пица и много, ама много упорство да победя ума си, съм отново във Варна, отново в същата пола и с някоко килограма повече.

Тези няколко килограма бяха моето спасение. От дъното, от апатията, от нищото. С качването на тези няколко килограма, качих не просто тях, но и “покачих” живота си. Започнах да си го връщам отново. Да си връщам себе си, да си връщам ентусиазма, креативноста, желанието, усмивката….

Днес, дни преди най-хубавите празници, ви напомням, че килограмите са просто мерна единица. Че понякога да се ограничаваш, да контролираш всичко, да отказваш храна, да изпадаш в крайности….не е никак здравословно, нито хубаво. Да ти се броят всички кокали, да изпитваш постоянно чувство на глад не е постижение. Не е нещо, с което да се гордееш, а е пътя надолу. Началото на един убийствен кръговрат.

Няма да навлизам в много подробности, само ви казвам и напомням да сте по-мили със себе си, с тялото си, с ума си. Да се обичате малко повече. Защото животът е хубав!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply