Седмица 208. Коледа, брънч и еклери.

Ето че дойде и любимата Коледа. Бъдни вечер прекарахме семейно и ще ви спестя снимките на сарми (но бяха много вкусни!) – правим ги постни с маслини и праз. Направих също кюфтенца от цвекло, содена питка, която сплетох на плитка и стана много красива, стандартните сушени чушки с боб, туршия…тиквеник, който поръсихме с кокосово брашно вместо пудра захар. Изобщо много хубаво и уютно беше.

Много обичам Коледа и ми е едно такова топло на душата по това време. 24ти беше и последният ден на календара 🎄🎁 не мога да повярвам колко бързо мина този месец.

Благодаря изключително много на всички, които поръчаха този вълнуващ подарък и на всички компании и брандове, които откликнаха на идеята и дори предложиха да се включат! Благодаря ви! Вие показвате, че в България се случват прекрасни неща и тепърва предстоят още по-вълнуващи ❤️ да създам този календар беше идея и мечта, която се реализира много бързо и за моя радост изключително успешно. Благодаря ви! Без вас нямаше нищо да е възможно! Желая ви весело посрещане на празниците и бъдете здрави и щастливи 🎄🥰

Пожеланията ми за Коледа са кратки -🎄 Бъдете здрави най-вече! Бъдете щастливи, бъдете обичащи и обичани! Следвайте мечтите си, следвайте себе си, сърцето си…усмихвайте се, наслаждавайте се на всеки миг. Вярвайте повече в чудеса ❄️и в себе си, и в нещата! Благодаря за позитивната енергия, с която ме заливате и ви желая светлина в душите 💫 с времето разбирам смисъла на тези думи и разбирам как нищо не е важно освен магията в нас самите 🎄 ⭐️ бъдете щастливи!

Като за край на годината отидохме и на брънч в Гастроном. Знаете вече, че съм редовна там и много исках да пробвам брънча им. Ето и пълното меню. Аз се спрях на фритата с поширано яйце – беше много хубава и с много зеленчуци, но имаше топено сирене, което доста ме подразни. И разбира се, задължителната за заведението заквасена сметана като декорация. Другото от снимките са тост уикенд, който е с филе, кашкавал, яйце… и обяд за гладни, което е бъркани яйца с наденичка. Имаше и интересен портокалов крем, който очаквах да е морковен.

Направих и първите си еклери, които се получиха сравнително добре. Използвах кокосова захар и странаха изключително карамелови, което ми допадна много. Самото тесто пък беше с овесено мляко и лимецово брашно. Изобщо интересна импровизация бих казала.

Рецептата ще споделя скоро, следете Healthylicious.

Желая ви приятно посрещане на новата година и да я започнете подобаващо!

 


 


HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply