Седмица 56. Сирене от кашу + “Fantastic Beasts and Where To Find Them”

Тази седмица опитах един много дългоочакван продукт. От доста време искам да пробвам сирене от кашу (но с пробиотици!). Даже планирам да си направя кисело ядково мляко, но чакаш да ми пристигне термометърът. Имам закваска (пробиотик), имам ядки, които ще направя на ядкото мляко и ми остава термометъра, с който да разбера кога да сложа закваската. Но за това ще ви разказвам другата седмица.

Покрай неволите с лаптопа ми и намокрянето ми, ми се наложи да го занеса на ремонт, което пък се оказа до едно от магазинчетата, които все се каня да посетя, но не са ми на път – Loving Hut.  И най-накрая опитах Сиренека – сирене от кашу. Съставът е: сурово кашу, кокосово масло, хималайска сол, питейна вода, естествена пробиотична закваска.

Очаквах да ми хареса (защото обожавам кашу), но не очаквах чак толкова да има вкус на крема сирене. Меко е – прекрасно за мазане и има вкус на СИРЕНЕ! Уау! Прекрасно е! Още с първата хапка се влюбих! И има пробиотици! Всичко, което му трябва на едно сирене! На втория ден дори придоби леко кисел вкус, което му придаде още по-приятна нотка :))

Цената е 5,80лв за 100гр, което е доста, да. Но пак бих си купила и с удоволствие ще опитам да си приготвя сама.

Да нямам лаптоп вече 5 дни е странно – лягам си по-рано, имам повече свободно време и не съм толкова зависима от него. Мога да чета, да си почивам и да правя каквото пожелая. Убедена съм, че нищо не се случва случайно. Явно съм била твърде обсебена от този компютър и заета с него, че Вселената е решила да ме накара на сила да си почина малко. Приех предизвикателството.

А какво гледах тази седмица ли? Е, признавам си – гледах го още миналата седмица, когато имах лаптоп – “Фантастични животни и къде да ги намерим”. Режисьорът Дейвид Йейтс ни отвежда отново в магическия свят на Хари Потър – действието се развива около 70 години преди това, но много обичани неща са често споменавани – мъгъли, Гелърт Гриндълуолд (в чиято роля изненадващо за мен се появи Джони Деп – не го знаех предварително), Хогуортс и т.н. В главната роля е невероятният Един Редмейн, който е страхотен актьор (ако не те гледали The Danish Girl или Theory of Everything – задължително го направете). Филмът е магически, атмосферата е магическа, сюжетът не е нещо неочаквано, но за мен (като фен на Хари Потър и други такива филми) бе удоволствие да го гледам. Персонажите са добро трио или дори квартет, които успешно заменят любимите Хари, Рон и Хърмаяни. Балансът във филма според мен е постигнат. Да пътуваме из магическия Ню Йорк е приключение след като вече сме видели Лондон. Препратките към Хари Потър са достатъчно носталгични, а актьорският състав включва не малко известни актьори (Колин Фарел, Джон Войт, Еди Редмейн, Джони Деп и т.н). Филмът определено се нарежда към хубавите, ако сте фенове на този жанр и бих го препоръчала, а за феновете на Хари Потър си е направо задължителен!



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply