Седмица 61. Хумус с леща.

Постите започнаха! Еха! Първи път през живота ми, в който ги правя и се чувствам супер, въпреки че е минало малко време. Знам, че не е нещо кой знае какво, но съм доста развълнувана.

Седмицата премина нормално. Получих любимия си Good Box – може да прочетете отделния пост за съдържанието на кутията. Тази седмица отбелязахме Баба Марта и 3-ти март. Помня как когато ходех на училище, се “състезавахме” кой ще има най-много мартенички. Тази година получих специално писмо с мартеничка от приятелките си в Шотландия и останах страшно изненадана. И в БТВ успяхме да си разменим няколко.

Ако се чудите как върви стажът – краткото обобщение е, че не съм особено доволна от отношението на хората в Нюзрума.

През уикенда си бях вкъщи! Варна, Варна, Варна! Празнувахме 12-тия рожден ден на братовчедка ми (и баба беше направила постни сармички! Йес!). В събота с Ротаракт проведохме ежегодния проект Купи и Дари – купуваш продукти, докато пазаруваш в супермаркета, а ние ги даряваме на следващия ден. Много обичам тази инициатива, защото виждам какви страхотни хора има и колко лесно се прави добро дело. А в неделя посетихме делфинариума с братовчедки ми и даже бях целуната от тюлен. Както майка ми каза – индианското ми име а “Анелия, целунатата от тюлен” :))

Посетих и два ресторанта – Pier 2 на Морска гара, от който останах много, много приятно изненадана (хапнах салата с лимец и цвекло) и La Pastaria в Пикадили парк (салата с бейби спанак и печени кореноплодни), където също имаше страхотни попадения.

Най-накрая си купих нещо от Фермерския пазар! Страхотен хумус с леща и източни подправки и крекери (на ХуБоЛе и Кре) + бял хляб със старо/сушено (не помня какво?!) сирене и чесън за нашите + масло Гхи, което майка ми и баща ми да опитат – това за мен е най-най-най-вкусното масло, но на тях не им хареса. А в събота посетих прословутия пазар в Суворово, от който родителите ми купуват млечни продукти и яйца последните три години.

ХуБоЛе и Кре

Хумус обичам много, а този беше тоооолкова ароматен. Майка ми веднага разпозна подправката кимион и воала, разкрих защо кюфтенцата на Mix of figs са ми толкова вкусни. Още на следващия ден добавих кимион в моите кюфтенца от нахут и тиквичка и получих този невероятен аромат. След това 3-4 дена ядох такива, просто защото се наслаждавах как се топят в устата и колко са ароматни! Ах! Подправките наистина са голяма работа!

Е, аз се отправям към мрачна София…



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply