Седмица 62. Сладко от рози. YouTube канал.

Тази седмица започвам нови начинания. Реших, че ще снимам и видео клипове, опитвайки новите продукти, за които пиша тук от 62 седмици. Каналът ми в YouTube се казва Healthylicious и там може да откриете първото видео, а именно опитвайки сладкото от рози на Rosey’s mark, което е без захар. Съставът е: ябълков сок, листа роза дамасцена, пектин и лимонена киселина. Марката има и разновидност с малини и ягоди.

За мен е голямо начинание да снимам видеа, но признавам, че е доста примамливо и мисля, че ще ми хареса, въпреки че още не съм се отпуснала пред камерата 🙂

Е, повече за сладкото може да чуете във видеото. Определено ми хареса, въпреки че е наистина много, много “сладко”, независимо, че няма захар.

Относно моята седмица?

Мина добре! Въпреки че пак е студено и пак вали…март месец си показва характера както винаги. Посетих Кутия за приказки за първи път и останах много доволна. Събитието се провежда в Sofia Live Club, а тематиката този път бе “женски работи”, по повод 8-ми март. Събитието бе малко по-дълго отколкото трябва може би, тъй като за 2 часа и нещо определено човек се разсейва. Различни хора четоха разкази, които бяха страшно приятни, забавни и определено запомнящи се! Доволна съм!

Друго място, което посетих тази седмица бе супермаркета Або в България мол. Бях чувала за него и че е зареден само с български производители. Е, останах безкрайно впечатлена. Това е може би най-добре зареденият магазин, в който съм била скоро време. Има огроооооомен набор от био и натурални продукти – храна, козметика и т.н. Ама направо е Рай! Аз се чувствах в Рая! Освен това има и стандартните неща за един супермаркет – през пакетите брашно и захар, олиото, бисквитите и бонбоните до месото и млечните продукти. Всичко си има. Дори техничарски неща. Много, много съм доволна!

А коя тема от живота ще коментирам днес? Тази за приемането на “различните”, а именно LGTB обществото. Преди седмица бях на семейна вечеря и се коментира, че в новия филм за Красавицата и Звяра има нов герой – гей. Цялото семейство беше твърдо против всичко това и твърдяха, че това е политика на света. Цитирам: “Целият свят има такава политика, унищожават децата…карат ги да тръгват в друга посока”. Аз си замълчах, защото прецених, че този “спор” би бил безсмислен, но не разбирам какво лошо има в гейовете или хората, които харесват същия пол. По какъв начин това пречи на другите, на обществото и т.н.? Колкото аз имам право на любов, на разбиране и приемане от обществото, толкова има и един гей/лесбийка и всеки човек, независимо какво е ориентацията му. Едни харесват едно, други друго. Винаги е имало такива хора, това не е тренд, не е конспирация, не е план за “разваляне” на света, не е пропаганда. Хората не стават “такива”, защото са гледали Красавицата и звяра. Смятам, че е смело от страна на Дисни. Това е начин да се покаже, че обществото приема всички и че няма нищо лошо да си “различен” от масата.

Какво е мнението ви по тази тема? Пропаганда ли е това или начин да се покаже приемственост и разбирателство?

Очаквам коментарите ви по тази тема, а и относно това какъв да е следващият продукт, който да опитам? 🙂

Последвайте ме:

☆ Youtube: www.youtube.com/channel/UCtR32HZWN74jWtBXcIDxjbQ
☆ Facebook:  www.facebook.com/Healthylicious
☆ Blog:
www.anelia.bg/blog
☆ Facebook (personal): www.facebook.com/exsberry
☆ Instagram: www.instagram.com/aneliyakalcheva  & www.instagram.com/healthylicous.heaven
☆ Cooking blog: www.anelia.bg/cooking

х Анелия

Leave a Reply