Седмица 64. Темпе.

Времето.минава.толкова.бързо. Чак ми се налага да слагам точки, за да го забавя :))
От средата на тази седмица съм във Варна. Слагахме паркет в бъдещата ми стая, бях на рожден ден на дядо ми (правих тирамису – и стандартно и веган вариант!), една от вечерите излизах и се прибрах късно и стигнах до извода, че когато се прибера във Варна, излизането е някак по-естествено, докато когато съм в София, Абърдийн или Австралия някак си имам вътрешно чувство, че трябва да се върна до 16-17-18 часа и да съм си вкъщи вечер, лягам си рано и спазвам някаква невероятна рутина. Боря се с това вътрешно чувство от нужда от рутина. Онзи ден имах такъв леко мрачен ден, в който се чудех какво да правя с живота си. Защото трябва да реша с какво да се занимавам през лятото и най-важното – КЪДЕ -> Варна или София и дали е стаж или работа. Малко се затормозих с мисленето и тялото ми веднага го показва – кожата по лицето ми винаги, на секундата, ми показва когато започна да се стресирам, също така последните дни съм супер гладна и дори когато се нахраня, ми идва да си “дояждам” – отново по същата причина – винаги, когато съм стресирана ме избива на ядене. На емоционално ядене. Така де, другата седмица ме очаква пътува – до Стара Загора, до Абърдийн и до Лондон -> планирана екскурзия за след стажа. Опитвам се да си казвам, че не е нужно толкова да го мисля и че всичко ще се нареди. И отново, пишейки това, осъзнавам, че е точно така. Нали сега постя – пречиствам ума, тялото и т.н., а точно едни такива мисли ми минават през ума, които ме напрягат. Но ще успея, вярвам в това – че мога да се преборя с мислите, с лошите настроения, с паниката и т.н. Щом човек го иска, го може, нали?

Тази седмица опитах темпе. Отдавна не ям месо и никога не съм го замествала с тофу или соеви продукти. В Австралия бях хапнала няколко пъти тофу и скоро ми се прияде отново, купих си и супер много ми се услади. Купих си и соев йогурт (чист, без добавена захар, на Joya) и реших да опитам и темпе. Опитах и соеви хапки. Оказа се, че всички продукти са супер вкусни, но темпето особено. Това са ферментирали цели зърна зоя. Ако има много противоречия спрямо това дали соята е полезна – заради ГМО и най-вече заради хормони (причината за това са изофлавоните, които се съръджат в соята), то този продукт решава този проблем. При ферментацията с плесента ризопус, соевите зърна се свързват в цяла маса и се произвеждат антибиотични агенти и това не променя изофлавона. Всички знаем, че ферментиралите продукти са супер полезни и трябва често да се включват в менюта, а какво по-хубаво щом можем да хапваме и соеви продукти, които да не са вредни по никои критерии. Темпето е на Кринг и е произведено в България, купувам го от Зоя. И е СУПЕР вкусно. Има плътен вкус, който е много приятен и няма нищо общо с тофу (тъй като много хора не харесват вкуса на тофуто), тоест определено го препоръчвам. Много интересен продукт е, който може да се хапва от всички, а не само от вегани, постещи и вегетарианци.

Вижте и видеото по темата:



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply