Седмица 66. Великобритания. Кимчи. Матча.

След пътуването към Стара Загора се впуснах и в друго приключение – екскурзия до Великобритания – Абърдийн и Лондон. Да, признавам, че е странно да отида на почивка и екскурзия точно до Абърдийн, но исках да видя приятелките си. Разбира се, пътят е дълъг, тъй като кацнах в Глазгоу. Първият ден в Абърдийн бе доста ентусиазиращ и интересен, тъй като по някакъв начин ми липсваше градът – по-скоро магазините – Primark и Holland & Barrett. За кратките три дни там, успях да отида и на игра/шоу на Harlem Globetrotters, които са американски отбор, който прави баскетболно шоу – тоест не стандартна игра, а нагласена с шеги, забавни моменти и т.н. – определено беше нещо ново и различно от всичко, което съм виждала, но не бих казала, че останах крайно впечатлена. Открих си и кокосово мляко с ванилия + готин пушен тофу бургер (кюфте) с маслини в един от био магазините. Престоят ми в Абърдийн приключи с час и половина закъснение на автобуса до Глазгоу, което доведе до изпускане на полета ми и купуване на нов самолетен билет за следващия полет до Лондон. Това бе първата ми такава ситуация, но гледах да не се разтройвам или стресирам, защото реално нямаше какво да направя.

В Лондон си прекарах страхотно – много го харесвам този град, въпреки че както казаха приятелките ми – аз съм там на екскурзия, а те живеят там, работят, пътуват по 2 часа с метрото и т.н. – тоест аз нищо не виждам. Един от дните се разхождах сама и разбира се, бях предварително проверила къде да обядвам – Vitao на Oxford street – уникааааааален веган бюфет + всякакви готини кафета, смутита, шейкове и храни. Обядвах с всякакви неща – салати с ферментирали зеленчуци, яхнийки, хумус, варива, зеленчуци…и кимчи! Опитах за първи път и определено ми хареса. Кимчи е традиционно ясти в корейската кухня и представлява ферментирали зеленчуци (основно зеле) с много подправки. Ферментиралите храни са много полезни, тъй като “внасят” добри бактерии в чревната флора. След като хапнах доволно, реших че не може да пропусна да взема и нещо за пиене за изпът – матча лате. От много отдавна слушам и гледам матча-та, но дори да съм я засичала в България, съм винаги уплашена, че върви с много захар или че ядковото мляко не е домашно, а купено (съответно е със захар). Матчата е зелен японски чай. Айс матча лате-то ми бе с кокосово мляко и лед и беше уникаааално вкусно! Супер доволна съм! В Лондон влязох и с много готин супер маркет, който го няма в Шотландия – waitrose и си купих шоколадово кокосово мляко – Co Yo Coconut Chocolate Yoghurt – мнооого вкусно, а съдържанието е просто и семпло: Coconut Milk (74%), Cacao (25%) (Cacao, Fruit Extracts), Tapioca Starch and Pectin, Live Vegan Yoghurt Cultures.

Изобщо безкрайно доволна съм от престоя си в Англия (е, освен моментите, в който хапвах само зелена салата, защото в ресторанта нямаше нищо друго, а цената й въпреки това бе 11 паунда…)



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

One thought on “Седмица 66. Великобритания. Кимчи. Матча.

Leave a Reply