Седмица 92. Суров шоколад.

Университът бързо те завърта в кръговрата си. И не винаги остава достатъчно време за писане. Е, за храна има винаги! Успях най-накрая да опитам шоколадите на Loving Earth. Една от любимите ми влогърки е Сара от Sarah’s day, а тя е направо обсебена от продуктите на Loving EarthBlue Dinosaur барчета).

Открих малките шоколадчета на марката в Grampian Health Store и във Foodstory. Вече опитах два вида, оства и ми третият (тук има само 3 вида, за съжаление). Пробвах соления карамел (Organic Virgin Cacao Butter, Fair Trade Organic Evaporated Coconut Nectar, Organic Raw Cashews, Organic Coconut *Made in Australia from imported ingredients. Contains nuts.) и лимоновия (Fair Trade Organic Virgin Cacao Butter, Fair Trade Organic Evaporated Coconut Nectar, Organic Raw Cashews, Organic Coconut, Organic Lemon Essential Oil (<1%) *Made in Australia from imported ingredients. Contains nuts.)

Остава ми да пробвам и ментовия. Това е наааай-прекрасният шоколад! По-скоро е като топящо се кремче, отколкото наситен шоколад. Не мога да опиша вкуса, но е наистина божествен. Дължи се на какаовото масло и кашуто, които са неустоима комбинация. Трябваше да проуча какво е Evaporated coconut nectar (sugar Nazi!!)

November Update: Пробвах и ментовия – не ми хареса толкова. Тоест прекрасен е, разбира се, но някак си вече бях запомнила loving earth с топящото се чувство, а ментовият шоколад е по-скоро черен – твърд и наситен е. Има невероятен послевкус на мента и е много вкусен, разбира се, но не ми е любим. От трите остава на последно място…карамелът ми е най-любим!

We work with a large cooperative of Javanese coconut growers to produce this very special product. The villagers have selected certain coconut trees that they use for harvesting the nectar - when the nectar is harvested the trees don't give any coconuts. The men go out twice a day (morning and afternoon) to harvest the nectar, climbing the trees using step like wedges that are carved into the trunks of the trees. They then collect the sugar blossom nectar by gently slicing the flower.

The processing of the nectar then takes place in the village houses, making it a true cottage industry, where the moisture is evaporated out of the nectar to form the delicious crystallised sugar. The production of Coconut Sugar allows the women of Yogyakarta on the island of Java in Indonesia to work from home without the imposition of factory labour techniques. The advantage of this is that without investing in expensive equipment, the community can benefit from the income this brings in without putting undue strain on families who need to look after their children. In turn, the community can develop further infrastructure to improve their quality of life.



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

One thought on “Седмица 92. Суров шоколад.

Leave a Reply