Във Великобритания е пълно с всякакви плодове и зеленчуци през цялата година – в момента (октомври) има пъпеши, дини, ягоди, боровинки, ананаси, манго, смокини, круши, ябълки, мандарини .. целия спектър! Както се досещате обаче не бих ги класифицирала като особено вкусни!
Точно по тази причина се опитвам да залагам на по-екзотичните плодове или сезонните. Също обожавам и замразени горски плодове (и палачинки с тях!!). Така идва сезонът на кивитата например. Освен стандартните кивита обаче, открих и други в супермаркета – малки, мини или baby. Тук в интерес на истината, доста от храните имат мини вариант или нарязан и готов за консумация – пълно е с кутийки плодове или дори нарязани картофи, тиква, моркови…блендиран ориз, карфиол…всичко мове да купите измито и нарязано, ако не ви се бели или реже…
Да се върнем на кивито обаче. Плодчетата са много симпатични и малки. Първият път се опитах да ги беля, но в последствие ги хапвах с люспата. Е, мих ги уж доста добре, въпреки че не се и съмнявам, че са стабилно напръскани.
Baby kiwi fruit are small berries, just shy of the size and similar in shape to a grape, with a razor thin fuzz-free smooth skin. The exterior of the fruit is more vibrant than a common kiwi fruit, the color of muted green with hints of purple and brown. The skin, a less than protective peel to its flesh, is a mouthful of bright and zesty lime green flesh studded with black micro seeds and a barely opaque cream center. Baby kiwi fruit are a rather delicate fruit and post-harvest quality can deteriorate quickly.
HEALTHYLICIOUS
☆ УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM
☆ FACEBOOK
PERSONAL
☆ FACEBOOK
☆ INSTAGRAM
☆ УЕБСАЙТ
☆ БЛОГ
х Анелия