Седмица 94. Мини киви.

Във Великобритания е пълно с всякакви плодове и зеленчуци през цялата година – в момента (октомври) има пъпеши, дини, ягоди, боровинки, ананаси, манго, смокини, круши, ябълки, мандарини .. целия спектър! Както се досещате обаче не бих ги класифицирала като особено вкусни!

Точно по тази причина се опитвам да залагам на по-екзотичните плодове или сезонните. Също обожавам и замразени горски плодове (и палачинки с тях!!). Така идва сезонът на кивитата например. Освен стандартните кивита обаче, открих и други в супермаркета – малки, мини или baby. Тук в интерес на истината, доста от храните имат мини вариант или нарязан и готов за консумация – пълно е с кутийки плодове или дори нарязани картофи, тиква, моркови…блендиран ориз, карфиол…всичко мове да купите измито и нарязано, ако не ви се бели или реже…

Да се върнем на кивито обаче. Плодчетата са много симпатични и малки. Първият път се опитах да ги беля, но в последствие ги хапвах с люспата. Е, мих ги уж доста добре, въпреки че не се и съмнявам, че са стабилно напръскани.

Baby kiwi fruit are small berries, just shy of the size and similar in shape
 to a grape, with a razor thin fuzz-free smooth skin. The exterior of the 
fruit is more vibrant than a common kiwi fruit, the color of muted green 
with hints of purple and brown. The skin, a less than protective peel to 
its flesh, is a mouthful of bright and zesty lime green flesh studded with
black micro seeds and a barely opaque cream center. Baby kiwi fruit are a 
rather delicate fruit and post-harvest quality can deteriorate quickly.HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 х Анелия

Leave a Reply