Седмица 97. Màlaga.

Малага беше нещо неочаквано и импулсивно. Обикновено съм човек, който планира абсолютно всичко и живее в пълен график, но се опитвам да се предизвиквам, защото често в живота се случват непредвидени неща и човек трябва да може да се приспособи. Дори просто нещо като това да не мога да закусвам или да не е това, което искам, можеше да ме изкара извън релси, но напоследък съм доста гъвкава.

Ето така се появи и Малага – едно предложение за пътуване, първоначално до Германия, но след кратко проучване, се оказа, че има перфекният полет директно от Абърдийн (след опита ми със спане в хостели от пътуването към Малта, определено предпочитам да летя от Абърдийн, а не Единбург/Глазгоу). Полетът не само беше директен, но и излиташе в човешко време и се връщаше в също такова!

Със съквартирантката ми бързо купихме 2 билета, а скоро след това се увеличихме, и в крайна сметка заминахме 4 момичета. Това определено беше от екскурзиите, които всяко момиче е мечтало – да отиде в Италия, Испания, Франция или някоя топла страна с приятелките си…

Е, тези 3 дни бяха наистина страхотни! В Малага не беше чак толкова топло (колкото ни се искаше), но беше страхотно в сравнение с Абърдийн, където бяхме вледенени, когато се прибрахме, защото се оказа, че вече е за шапка и шал хаха!

Лайт мотивът на пътуването определено беше паелята! Още първата вечер отидохме на ресторант и попаднахме на доста хубав и луксозен ресторант. Ядохме паеля – 2 големи (едната зеленчукова и с морски дарове, а другата с пилешко и свинско), взехме и 1 салата и някакво предястие с месо, което не опитах. Виното беше невероятно!

По време на пътуването в Испания планирах  да опитам любимите си неща – много риба (всякаква..на грил….мммм), октопод, калмари, паеля, тортия и т.н., но в крайна сметка се разминах само с паелята….риба така и не хапнах, защото все вземахме общи неща. На тортията й се точих няколко дни и във всички заведения, в които сядахме, просто не предлагаха в менюто (пфу!)

Е, успях поне да си купя печени кестени от улицата (йес!!!)

Един от дните обядвахме тапас, но останахме малко разочаровани…вярно, знаехме, че тапас е наистина нещо малко и е точно една хапка, но ни се искаше да поръчаме няколко и да си разделим. В крайна сметка хапнахме някаква уж много известна морска салата, която не беше особено вкусна, салата от печен пипер (това си беше доста вкусно), някакви брускети (с октопод, аншоа и салам), маслини и някакви мини бургерчета.

Последната вечер завършихме отново в познатия ресторант, поръчвайки пак паеля, но този път 2 малки. Отново бе много вкусна! Тогава си поръчах и печени зеленчуци (признавам липсват ми, въпреки че цяло лято ги ядях всеки ден…тук имаше и аспержи и артишок)

Друго нещо, с което доста се гордея е закуската, която си приготвях – 3 оризовки, намазани с авокадо, 3 яйца на очи (с течен жълтък) отгоре и стръкче чери домати отстрани! Още първия ден отидохме до магазина и всичко това ми костваше 4.30 евро! А закусвах всеки ден и то толкова вкусно, засищащо и полезно! Другите момичета хапваха шоколадова зърнена закуска с прясно мляко.

Бях купила 12 яйца, съответно ми останаха 3 – с тях забърках сладкиш за самолета – 1 намачкан банан, 1/2 настъргана ябълка, 1 пакетче овесени ядки (носех си 3 такива пакетче, ако случайно остана гладна…и така се случи че едната вечер наистина вечерях с овесени ядки с банан /все още преживявам, че бях три дни в Испания и вечерях с овесени ядки/), 2 фурми (и фурми си носех!) и изпекох! После тази рецепта се превърна в ябълков сладкиш.

От Малга останах разочарована от пазара, тъй като очаквах да е като в Барселона или Мадрид и дори заведох момичетата там, за да обядваме. За жалост обаче имаше само пресни плодове и зеленчуци и сурова риба и месо (всичко изглеждаше страхотно въпреки това).

Разглеждахме, пихме коктейли, ядохме…изобщо прекарахме си страхотно! Така че ще запомня тази кратка почивка много позитивно 🙂 Пътувайте, забавлявайте се, предизвиквайте себе си! Защото това остава! А не ограниченията, самозабраните и негативните емоции!



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply