Седмица 125. Frudada сладолед.

Тази седмица беше много приятна, а именно защото беше любимият ми празник – 24-ти май. Нямам обяснение защо го обичам толкова много, но цялата атмосфера покрай манифестацията, събирането на целия град, слънцето, децата, усмивките…има нещо магическо в този ден.

Бях и на две абитуриентски, които бяха доста идентични спрямо храна – салата с домати, краставици, шунка, маслини, мариновани гъби, настъргано сирене…пържоли, печени картофи и зеленчуци. И съответно торта / еклери. Едната беше в Happy House,  а другата в Петте кьошета. Общо взето не бях очарована от храната, но тя е такава по такива събития, но пък си прекарах страхотно.

Посетих и един сравнително нов ресторант (където бях ходила и на street fest) – allinclusive restaurant. Там за 7,50лв можеш да хапнеш от бюфет колко искаш. Храната беше хубава и сравнително разнообразна (е, не като бюфета в Абърдийн), но пък имаше избор от месо, риба, паста, различни салати и т.н. Аз заложих на скумрия, малко задушен ориз и салати.

Това, което опитах тази седмица бе сладолед на Frudada. Oт доста време го издирвам и най-накрая го открих в Kaufland. Цената е около 5-6лв за 500ml. Има различни видове, а този, който аз взех като за първи опит е с тахан, какаови зърнa и фурми. И СЪМ БЕЗКРАЙНО ОЧАРОВАНА. Тоооолкова е вкусен – напомня ми за халва, но е толкова добре балансиран и вкусен. Това, което ми харесва е, че сладоледът е веган и изполват изцяло натурални съставки + пробиотик, а именно българския пробиотик от кокиче*. С удоволствие ще опитам и останалите вкусове – манго и маракуя; шоколад и боровинки; малини; ванилия с кокос и брауни;

Съставки: кокос (студено пресован кокос), сусам – мин.8% (студено пресовани сусамови семена), кокосово масло (нехидрогенирано), фурми – мин.2% (сушено пресовани сушени фурми), какаови зърна, нерафинирана тръстикова захар, бадеми (студено пресовани бадеми), вода, веган био пробиотик (lactobacillus bulgaricus), емулгатор: гума гуар

Това, което естествено ме притесняваше в началото бе захарта, но скоро реших, че всъщност няма нищо лошо в суровата нерафинирана тръстикова захар. И се впуснах с приключението на ядене на сладолед. Определено го препоръчвам, определено е супер вкусен (но го оставете да се разтопи леко, за да не е замразен, а по-скоро кремообразен). Ммммм!

* “Сладоледът Frudada е изцяло на растителна основа от подбрани плодове и ядки. Ще усетите неподправен вкус на плодове, ядки, какао или ванилия спрямо вида на сладоледа. Плодовите пюрета, както и ядковите пасти са получени чрез студено пресоване и съдържат полезни хранителни вещества. За вашето добро храносмилане, добавихме ProViotic – български веган пробиотик, който е извлечен от цвят на кокиче и отгледан в сок от био зеленчуци.”



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

2 thoughts on “Седмица 125. Frudada сладолед.

Leave a Reply