Седмица 127. Кокосова захар.

Тази седмица приготвих и опитах няколко нови неща. Първото включваше веган бургери. Невероятно вкусно хлебче от лимец с квас от Sunny Green във Варна, с кюфтенце от нахут. Мммм! От кога си мечтаех за бургер! Вкъщи си направихме нещо като DIY, а именно поставихме всички съставки на плота и всеки сам си сглоби бургера. В моя сложих от босилековото песто, което си бях взела от фермерския пазар, домат, зелена салатка, малко трюфелова паста и резултатът беше уникааален!

Следващият експеримент включваше любимите ми оризовки, които ям всеки ден от половин година сигурно, намазани със сирене от кашу Delishu и домашно пушена сьомга с черешови стърготини и цитросови аромати. Преди няколко месеца си поставих за цел да опитвам поне веднъж в седмицата да закусвам с нещо, различно от яйца и ето, че успявам от време на време.

И може би най-важното нещо за седмица – първият ми досег с кокосова захар. Ако ме познавате, знаете, че избягвам да ям неща със захар и след като преминах през безкрайно ограничителни периоди, избягвайки всичко освен плодове и страхувайки се от всякакви видове подлсадители, най-накрая се престраших (дори опитах неща с тръстикова захар като вафлата на Хармоника и сладоледа на Фрудада!), та ето че дойде моментът, в който съзнателно си купих кокосва захар и реших да опитам да приготвя нещо като пандишпанов блат с нея с лимецово брашно. След доста четете на трикове как да стане пухкав блата, мисля, че успях да постигна задоволителен резултат, имайки предвид, че лимецовото брашно не е никакак податливо като бялото, а кокосовата захар е по-тежка и влажна. Приготвих кокосов крем и спретнах бърза торта.

Кокосовата захар съм опитвала преди в бисквитите на Kookie Cat, които са ми любими, но ми беше много любопитно сама да експериментирам с нея. Вкусът й е доста карамелов и много ми хареса. Не е лепкава като мусковадото, а по-скоро е като кафява захар. Ароматът обаче е чудесен. Няколко дни по-късно дори се престраших да закуся с макарони (от елда и ориз) с малко от кокосовата захар.HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 х Анелия

Leave a Reply