Седмица 128. Средиземноморски ориенталски ресторант.

Тази седмица беше допълнение на предните, а именно опитах още няколко вкуса от сладоледите на Fudada – с малини; с маракуя и шоколадовия с боровинки. Вече съм опитвала 4 вида и бих казала, че само маракуята не ми хареса много, защото ми идваше кисела. Малините са страхотни, а шоколадът … ммм! Общо взето все още нямам любим, защото всичко зависи от настроението и вкуса, който ми се хапва.

Отпразнувахме и рождения ден на майка ми – в един от нейните любими ресторанти, а именно The Bay на Дружба. Заложих на салата Маракеш – маринована риба тон в зехтин, нахут, пресен пипер, домат, магданоз, лилав лук, зехтин и лимон. Според мен салата имаше цяла консерва риба тон и поне половин нахут, следователно беше сууууупер засищаща!

Майка ми заложи на Салата от печен патладжан (с мачкан нахут, домати, чесън, девисил, биволско кисело мляко и пикантни бадеми), а баща ми на Баба Гануш (печен патладжан, лимон, тахини, йогурт, чесън, зехтин, магданоз и меласа от нар).

С майка ми хапнахме за основно филе от лаврак на тепаняки, а баща ми избра риба тон филе на плоча.

Десертите, които те пробваха бяха Хабиби (фин орехов блат, мед и тахан крем) и десерт (не му откривам името) с маракуя и други плодове. Опитах по една хапка и от двата десерта и определено бяха хубави, този с ореховите блатове (Хабиби) ме впечатли, защото беше добра комбинация от вкусове.

Като цяло останах доволна от ресторанта – гледката е прекрасна, храната е вкусна, чиниите са красиви (което винаги е голямо удоволствие за мен 😉 ) и обслужването не беше лошо.

В края на седмицата майка ми отпразнува рождения си ден и с роднини, за което аз специално приготвих торта. Реших отново да пробвам с кокосовата захар и лимецовите блатове и този път резултатът също беше добър. Ето я и рецептата.HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 х Анелия

Leave a Reply