Седмица 191. Торта Гараш. Street fest.

Много обичам суши. Тази любов се зароди покрай бюфетите в Италия. Заради това обичам и аз да приготвям от време на време, въпреки че не съм особено добра. Правя го най-най-обикновено – с краставичка и пушена сьомга. Понякога добавям авокадо и Филаделфия. Във Варна залагам на Martini Bar и Happy, надявайки се, че там е най-прясно.

Това лято не се прибирам толкова често вкъщи, но когато го правя и прекарвам време с родителите си, гледам да е качествено. Този път вечеряхме навън, в малко полеви условия, но все пак беше много готино да си на двора. Сара, кучето ни, също беше с нас, а ние, въпреки че бяхме на малка масичка и високи столове, си хапнахме супер. Приготвих суши и нещо като пролетни рулца. Задуших настъргана тиквичка с моркови и лук, добавих малко мисо сос, веган гъбено-бадемова сметана и завих в оризови кори, които запекох леко на тиган. Стана меееега вкусно!

Още нови неща от тази седмица:

  • новите лимонади на Bett’r – 3 нови вкуса, които реших, че трябва да опитам. Избрах стандартната с мента. Съставът е вода, оризов сироп*, сок от лимон* (5%), мента* (2%), а енергийната стойност 18 kcal на 100мл. За жалост обаче не ми хареса чак толкова. Не е лоша в никакъв случай и е прекрасна алтернатива на всички други неща за пиене, но не успя да бие Frudada и тяхната лимонада с малини и мента, на която съм голям фен. Другите 2 вкуса са с джинджифил и куркума, които също бих опитала, но определено са по-екзотични.
  • Новите ми lifestyle придобивки, на които много се кефя са бамбукова четка за зъби – много е мека, удобна ми е не разранява венците и е еко и добра за природата. Лека и компактна и много ме кефи.
  • Второто нещо е гъбичката за почистване на грим, която беше в кутията на Кибрит за август. Бяха 4 броя, марката е Martini Spa, но ги има и в Зоя. От известно време я използвам и съм мееееега доволна. Слагам измивен гел за лице – в момента имам 2 (от кутии на Good Box и Кибрит отново  – този на DM и на Сапунена работилница. Не знам как и преди не съм се сещала да използвам такава гъбичка, защото разхищението на памуци е доооста голямо. Така хем не хвърлям по 2-3 памука на вечер, хем усещам как кожата се почиства в дълбочина и наистина лицето ми се чувства по-добре и по-чисто. Препоръчвам и смятам да продължа да използвам такъв тип гъбичка.

Някои седмици има много неща за споделяне и тази е от тях. С майка ми решихме да се разходим един следобяд и попаднахме на Street Food & Art Fest. Мега много се кефя на такива събития и съм във възторг, когато във Варна ги има.

Фестивалът включваше не само павильони за храна, но и кулинарни демонстрации, срещи с блогъри, концерти..изобщо мноого добра порграма и организация! Направи ми добро впечатление, че можеш да платиш или с Mastercard или да си заредиш фестивална карта, тоест при самата храна не боравят с пари. Което е доста хитро. Напоследък виждам, че Mastercard са мега, мега активни и правят доста събития, което е готино.

Предлагаше се доста разнообразна храна – от бургери, до пържена риба, гръцка, турска кухня, месо на скара до веган неща. Аз, разбира се, залепнах на Hummus Haus. Храната звучеше обещаващо, но всъщност бях леко разочарована в крайна сметка. Чаках сигурно повече от 20 минути за 2 неща, което някак обезсмисля идеята за fast food.

Взех ги за вкъщи – едно от нещата беше комбо с фалафел, кюфтенца от леща и салата, което трябваше да съдържа хумус и разни сосове, които се оказа, че не са ми сложили….Фалафелите и кюфтенцата се оказаха пържени и не ми харесаха особено, защото не ям от години пържено. Освен това всичко беше в пластмасови опаковки, торбички и изобщо не беше eco friendly.

Второто нещо бяха тези кесадии. Исках спаначени, но нямаха, та тези бяха с козе сирене и домати. Питката беше пълнозърнеста с квас – специално попитах дали те правят питчиците и бях приятно изненадана да разбера, че е така. Беше много вкусно и останах доволна.

И звездата на седмица – торта Гараш! Преди месец може би се опитах да приготвя веган Гараш торта, обаче не ми се получи, изнервих се..изхвърлих всичко….изобщо изпаднах в кофти момент, когато смятам, че нищо не мога да правя. Даже бях споделила в story в Instagram (там съм много активна, между другото)

В крайна сметка реших, че ще импровизирам и така се получи тази мега лесна и вкусна торта. С блатове с орехи и белтъци и мнооого шоколад. Рецептата е тук 😉

 



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply