Седмица 192. Спагети от тиквички.

Преди няколко седмици споменах за любимата си вечеря от ориз със скариди, а този път ви показвам и любимия си летен обяд – спагети от тиквички с песто, хранителна мая и запечено тофу. Напълно веган, този обяд става толкова бързо, че не е истина. Вече разбирам целия hype по спагетите от тиквички – мега вкусни са. Правя ги с ренде, защото със спиралайзер никога не ми се получава. Много обичам тофу, но както разказах в поста за София – никак не харесвам silken или меко тофу. Това е българско (на Квирест) и го купувам от Кауфланд. Най-много ми харесва, а изненадващо е и най-евтино. Скоро опитах и пушеното тофу от DM и беше доста гадно…

 

Една от другите ми веган вечери тази седмица бяха ньоки. Този пакет си го пазим от пролетта от Италия – бяхме купили 2-3 пакета, които натоварихме в колата и така и не ги бяхме изяли. Направих бърз сос с бадемовата сметана с шийтаке, добавих от зехтина с трюфели и поръсих с черна сол. Тази черна сол донесохме от Исландия и всъщност е нормална морска сол с добавен активен въглен. Супер ефектно!

Вече не съм веган, а дори и вегетарианец, но много обичам да експериментирам с различни рецепти и реално гледам да не ям постоянно млечни или сметани … млечните ми са главно някой твърд кашкавал като пармезан и ементал или козе сирене. Вкъщи винаги имаме домашни млечни, купени от пазара в село Суворово – масло, кашкавал, сирене…а, дори и яйца!

Тази седмица получих и подарък – цял кашон с продукти на Statev, които отглеждат български боб, нахут и леща. Продуктите им са много готини, а дизайнът с шевиците още повече! Пратиха ми и пакет тиквени семки и масло от тях! Уоу! Доста е добро наистина. Добавихме го към салата и се усеща супер аромат. Майка ми не пропусна да приготви и боб – тя го прави в голям гювеч и го пече. Стана много вкусен!

 



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply