Седмица 173. Домашна пица.

Това беше снимка, която исках да направя много, много отдавна. Позьорска, инстаграмска, ухилена, с пица върху бялото легло…

Поръчах си специална блуза (pizza queen) за целта и нямах търпение да я нося, докато ям пица (все още планирам да я взема в Неапол – родното място на пицата хаха!). Кроях планове как ще си купя пица, как ще се прибера вкъщи, как ще позирам и т.н. … и накрая ще изям пицата, надявайки се час по-късно да не е станала на тухла. Чудех се обаче как така че ям сама пица посред бял ден, сама вкъщи?

Тази instagramable снимка обаче имаше и доста повече значение от мен от просто позиране върху леглото. Това на снимката е първата пица, която някога съм правила! Ако сте чели поста от преди няколко седмици, знаете, че посетих курс за пица в Тоскана. И ето че най-накрая се опитах да практикувам това, което научих. Замесих тесто, оставих го да отлежи 48 часа и замесих първата си пица. Сосът направих собственоръчно от пресни домати, доматен сос, босилек и зехтин. Въпреки че пицата ми никак, ама никак не се получи перфектна и не беше като от италиански ресторант, все пак бях много горда. Разбрах кои са моментите, където сгреших и определено ще опитам пак.

Тестото определено не е нещо лесно, но когато го правиш с любов и внимание, може да се получи страхотно. В крайна сметка съм горда с първия си опит. И изводът ми е, че човек не трябва да се отказва, ако нещата не се получат перфектно първия път (помня и колко пъти банановите ми палачинки са се разпадали…) В крайна сметка всичко е процес и колкото повече любов вложим в него, толкова по-добър ще е крайният резултат. Падаме, удряме се…но ставаме…и продължаваме напред!

С пицата си имаме дълго лирическо отклонение винаги

Тази седмица опитах и нещо много свежо – вода с мента, краставици и ягоди. Поръчах си я в сладкарница Крамер, където бях много изненадана да открия, че предлагат брънч и имат тостове с хляб с квас. Купуват го от една пекарна във Варна, за която знам и преди. Предлагам с авокадо, сьомга и т.н. Освен това имат и сурова торта в менюто си – с една дума съм безкрайно приятно впечатлена, че имат и по-здравословни опции в менюто си.

Успях да приготвя и е едно мега вкусно и лесно брауни.

А, сега следва една много вълнуваща седмица – козуначената!

 

 



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply