Седмица 175. Гаспачо от тиквички. Детскa книжка.

Носталгично ми е, признавам. Последните 10 дни във Флоренция. Градът, който ме промени напълно. Градът, който ми даде свобода. Помогна ми. Спаси ме. Спаси ме от самата себе си и това да ме е страх от промяната. Идвайки тук, разбрах, че от там, докъдето бях стигнала, нямаше накъде в по-лоша посока. Реших, че щом се чувствам зле, нищо няма да ми коства да опитам да се почувствам добре. Нищо не мога да загубя. И го направих. Борейки се всеки ден със себе си, признавам, че съм на прав път. И Флоренция определено има заслуга за това. Така че, любима моя Италия, завинаги ще си в сърцето ми.

Последната седмица мина бързо и най-вече в училищна работа. Успях да разпечатам първата си илюстрирана книжка. Може да я разгледате тук. Много се гордея с нея, защото беше проект, който започнах просто ей така – знаейки, че “не мога да рисувам”, но все пак реших да се пробвам. В крайна сметка съм доста доволна от резултата (както виждате от нахилената ми снимка).

Тъй като бях в България точно преди това, си бях накупила доста бисквитки, вафлички и всякакви снакове. Част от тях бяха новите бисквитки на Био Стайл. Очаквах тази с рожков и кашу да не ми хареса толкова, защото не съм най-големият фен на рожков, но тя ме изненада супер много и всъщност ми е фаворит. Рожков прилича на какао и обикновено го заменя в рецепти за малки деца, тъй като какаото е алерген.

Успях да посетя и още едно ново заведение във Флоренция, където обядвах с гаспачо от тиквички (студена супа), която имаше бурата (като моцарела, но с течен център), брускети и чери домати. Салата беше със зеленолистни, сурови тиквички, фета, ягоди и лешници. Мммм! Отдолу имаше черен ори и пушена сьомга.

Остават още няколко дни във Флоренция, следва дипломиране, обиколка на Италия с много приключения и… началото на един друг етап 😉HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 х Анелия

Leave a Reply