Седмица 176. Нахутена пица. Дипломиране.

Дългоочакваното димпломиране дойде 🙂 Състоя се в театър във Флоренция, където излизахме по курсове на сцената, за да ни дадат дипломата. Като организация определено Италия бледнееше пред миналогодишното шотландско дипломиране, но пък всичко беше супер. После имахме и лек коктейл в съседното “палацо”, където се снимахме и пихме по чаша просеко. В Италия няма традиция за тоги, но лавровият венец е символ на дипломирането. Беше много мило как хора по улиците ни разпознаваха и честитяха. Изобщо прекарах един истински щастлив и много усмихнат ден със семейството и приятелите си. Накрая си казахме чао, знаейки, че някой ден отново ще се видим по света.

Времето също някак си беше на наша страна, тъй като въпреки лошата прогноза за дъжд, цял ден имаше слънце. А, ние се усмихваме ли усмихваме 🙂 А, снимката с най-любимото ми Дуомо също беше задължителна!

Тъй като родителте ми вече бяха прекосили цяла Европа и пристигнаха с колата в петък, в неделя се отправихме към едно от любимите ми места в Италия – Cinque Terre. Много държах да ги заведа там. Вече съм ви разказвала за това кътче от Рая, така че няма да се повтарям. Но задължително прочетете ТУК.

Разходихме се из петте селца, ядох джелато (което после се оказа, че е било последното ми в Италия. Страдам много, пишейки това. Но пък беше много вкусно! С канела и лешник.) и прекарахме един супер ден. Като накрая, точно преди да завали, успяхме да разгледаме и Ла Специя, което е големият град, от който се тръгва за селцата.

И понеже не може да няма и нещо, свързано с храна. През седмица, когато още бях сама, си приготвих нещо суууупер вкусно – НАХУТЕНА пица! Направих основата като смесих чаша нахутено брашно с лъжица зехтин, сол и добавих мъничко вода, за да стане гъста каша. Изпекох в тавичка докато стегне, добавих доматен сос, моцарела и босилек и запекох още. Стана мнооого вкусна! Определено ще повторя пак.

А, сега продължаваме с обиколката на Италия преди да си кажа официално чао с нея.

 HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 х Анелия

One thought on “Седмица 176. Нахутена пица. Дипломиране.

Leave a Reply