Седмица 201. София. Покана за изложение + ресторанти.

Тази седмица има тоооолкова вълнуващи неща :)) Започвам с нещо ново, което опитах и това е просо. Приятелите от La Garone ми изпратиха новото си протеиново мюсли и не пропуснаха да ме зарадват и с различен и нов за мен продукт – просо. Никога досега не бях опитвала просо и реших да го приготвя като салата – добавих сладък картоф, лук, много магданоз….нещо като табуле :)) И ми хареса много определено. Това е продукт, който бих включвала по-често в менюто си. Тази седмица приготвихме и зеленчукова мусака със заливка със соево мляко – също мнооого вкусна!

Хайлайтът на седмица обаче е ходенето ми до СОФИЯ! Бях поканена на събитие като кулинарен блогър – ахххх, колко е вълнуващо да го напиша :)) Събитието беше изложението Interfood & drink в Интер Експо център и по-специално мастър класа за шоколадови бижута, който беше част от Сетива без граници. Всичко може да видите във влога, а тук ще ви разкажа за другите приключения из София:

Първата вечер в София прекарахме в Багри – отдавна искам да посетя този ресторант, тъй като се слави със сезонната си кухня и супер подбраните продукти.

  • Кьопоолу – овче сирене от ферма Багри, обгорял хляб
  • Карфиол – печен в изгоряло масло, пюре от обгорял карфиол, кус-кус от маринован карфиол, крокмач, кедрова ядка, корен от магданоз
  • Дива чига – яхния от плосък попски боб и нитро кора от петрохан
  • Малини – мляко от бадеми и лимонена върбинка

Като цяло ресторантът не беше лош, но и очаквах повече. Обстановката не е никак задължаваща или официална, а музиката беше приятно дразнеща – супер странна и постоянно в различен стил. В началото доста силна и народна, което никак не подхождаше. Храната беше вкусна, но пък и доста скъпа. Имаше добри попадения като предястието. Основното с карфиол беше буквално хиляди вариации на карфиол. А, десертът беше наистина неочакван – буквално купа с малини, която пред нас поляха с бадемово мляко.

Два пъти главният готвач излезе, за да ни презентира ястието, което направи много добро впечатление.

Втората вечер в София прекарах по много интересен начин – запознах се с прекрасни момичета, с които си общувам онлайн и които познавам от Instagram. Беше едно мини предизвикателство да изляза от зоната си на комфорт и да организирам тази среща, но мина тооолкова прекрасно! Бяхме в ресторант Soul Kitchen, който е веган и където отдавна искам да отида.

Girl срещата ни беше с Дени, Рада и Вели и беше наистина прекрасна вечер! Хапнахме:

  • безглутенови такоси от лен, хумус с нахут, печен карфиол и шарени чушки с ким
  • оризови рулца със свежи моркови, авокадо, чушка, рукола, дъбов лист; поднесени със сусамов сос кълнове, бял и черен сусам
  • Пица Моцарела – блат от лимец, доматен сос с риган и чесън, печен патладжан с мащерка, червен лук, босилек, рукола, люта чушка и моцарела от кашу

Разбира се, ресторантската седмица завърши с още едно посещение на Бар Гастроном (не, не им правя спонсорирана реклама, просто е меееега готино 😉 ) Този път хапнахме:

  • Салата свежест – микс от салати, броколи, слънчоглед и поширано яйце
  • Салата Гастроном – цвекло, зелена ябълка, трохи от горчица и заквасена сметана
  • Риба Гастроном – филе сьомга, картофено пюре с хрян и рибено-доматен сос
  • Пъстра купа (веган) – кокосов ориз, сотирани сезонни зеленчуци, сос лайм и джинджифил
  • Шоколад – шоколадов мус с кокосов меренг

Какво опитахме предните пъти виж тук и тук

Седмицата завърши и с ходене до Кюлевча (до Мадара), където нашите бяха с приятели на фестивал на наденицата и младото вино – бях приятно изненадана колко много хора имаше 😀

И така, тази вълнуваща седмица завърши. А, какво подготвям за Коледа, ще разбереш в следващия пост 😉



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

 

 

Leave a Reply