Седмица 202. Коледен календар. Джакфрут.

Преди две години опитах за първи път джакфрут. Джакфрут е плод и често се използва като заместител на месото във веган храненето. Преди 2 години го бях купила в консерва от Шотландия и го приготвих с доматен сос и като дюнер след това. Този път го намерих в DM (беше 7-8лв за 200г) и следвах инструкциите за приготвяне, които бяха да се маринова в мазнина с подправки и след това да се сготви. Аз го приготвих с гъби и определено ми хареса отново. На външен вид е 1:1 с телешко. Леко е сладникаво, но аз бях твърде гладна и не го готвих дълго и качествено, тоест не сложих достатъчно подправки и не го оставих да се маринова. Допада ми като продукт, но е доста скъп за ежедневна употреба, а и не надминава любимото ми тофу 😉

По-интересното и важно за седмица обаче е Коледният календар Healthylicoius!  От месец работя над него и най-накрая го обявих. Създадох календар по подобие на тези с шоколадчетата, но в здравословен вариант. В 24 пакетчета има над 35 продукта, които да отваряш всеки ден до Коледа. Вътре има сладки, солени неща, неща за пиене, почти 100% веган продукти, лимитирани опаковки и още много изненади + цитат във всяко пакетче. Повече може да прочетеш тук или във видеото:

Много, ама много се вълнувам за този проект и нямам търпение да го изработя и разпратя. Има ограничено количество календари и буквално по цял ден се занимавам с това. Толкова е вдъхновяващо.



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply